velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
JABLEČNÝ NÁKYP
Autor: Jana Kováčová
1 BALÍČEK PIŠKOTŮ1 KG JABLEK250 G CUKRU KRUPICE2 LŽIČKY MAIZENY3 VEJCE3 VAJEČNÉ BÍLKY100 G CUKRU MOUČKYŠPETKA SOLIMÁSLO NA VYMAZÁNÍ ZAPÉKACÍ MÍSYSKOŘICE NA POSYPÁNÍOLOUPANÁ JABLKA NAKRÁJÍME NA KOUSKY, ZASYPEME POLOVINOU CUKRU, ZALIJEME VODOU A PODUSÍME DO MĚKKA.POTOM PROLISUJEME A OSLADÍME ZBYTKEM CUKRU.V TROŠCE VODY ROZMÍCHÁME ASI DVĚ LŽIČKY MAIZENY A VLIJEME DO JABLEČNÉ HMOTY, KTEROU OPĚT UVEDEME DO VARU. POTÉ VŠE PROMÍCHÁME S CELÝMI VEJCI.NA DNO MÁSLEM VYMAŠTĚNÉ ZAPÉKACÍ MÍSY ROZLOŽÍME PIŠKOTY, NA NĚ ROZESTŘEME JABLEČNOU SMĚS, JEMNĚ OSOLÍME,VLOŽÍME DO VYHŘÁTÉ TROUBY A ZAPEČEME AŽ SMĚS ZTUHNE.POTOM JI PŘEKRYJEME SNĚHEM Z BÍLKU, KTERÝ JSME VYŠLEHALY S MOUČKOVÝM CUKREM, JEMNĚ POPRÁŠÍME SKOŘICÍ, ZNOVU VLOŽÍME DO TROUBY A ZAPÉKÁME, AŽ BÍLKY ZTUHNOU. PODÁVÁME HORKÉ NEBO VYCHLADLÉ.