velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
FAZOLOVÝ GULÁŠ
Autor: Jaromír Broulík
300 g bílých fazolí200 g uzeného bůčku nebo uzeniny2 lžíce tuku1 velká cibule2 lžíce hladké mouky1 lžíce papriky3 lžíce kečupu2 stroužky česnekupažitkaFazole namočíme přes noc (asi na 10 hodin) do studené vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem do měkka. Mezitím v tlakovém hrnci uvaříme uzené maso. V kastrole rozehřejeme tuk, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku.Promícháme a zalijeme vývarem z uzeného masa. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá). Přidáme fazole, promícháme a ochutíme solí, prolisovaným česnekem, kečupem a nakrájenou pažitkou. Maso nebo uzeninu nakrájíme na kostky a vmícháme do pokrmu.