velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
EFEKTNÍ HŘÍBKY POD POKLIČKOU
Autor: Jaromír Broulík
Potřebujeme:1 l kuřecího nebo hovězího vývaru z kostky, 250 g hříbků, 200 g listového těsta, 2 mladé cibulky s natí, 2 cibule, 1 vejce, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, petrželka.Postup:Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a krátce opečeme na oleji. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájené hříbky a 15 minut povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a zelenou petrželkou. Listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a vyřízneme z něj 4 kolečka tak, aby byla o něco větší než misky, ve které budeme polévku podávat. Polévku rozdělíme do misek, okraje potřeme vejcem a jako pokličku použijeme vykrájená kolečka listového těsta. Těsto důkladně přitiskneme k okraji šálku, vrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme při 190 st. C. Až se "poklička" z těsta nafoukne a dostane zlatavou barvu, polévka je hotová.