velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Dírkovaný koláč
Autor: Drahomíra Kocourková
Těsto½ litru polohrubé mouky¼ litru krupicového cukru¼ litru šlehačky3 vejce1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, špetka soliNa povrch¼ kg tvarohu, 1 vejce, cukr, marmeládaPříprava těsta : Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, nalijeme ho na vymaštěný, strouhankou vysypaný pekáč, uhladíme a na povrch dáváme střídavě lžíci tvarohové náplně a kousek dál lžíci marmelády. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, při pečení se tvaroh a zavařenina mírně propadnou do těsta.Příprava náplně : Utřeme tvaroh s vajíčkem a přidáme podle chuti cukr.Dobrou chuť.