velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S ANANASEM
Autor: Josef Kouba
BUDEME POTŘEBOVAT- na korpus: 100 ml oleje, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 180 g polo- hrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva a 125 ml mléka- na krém: 1 smetanu na šlehání, 1 ztužovač šlehačky (Smetafix), 1 vaničku tvarohu, 1 vanilkový puding v prášku, 3 lžíce cukru moučky, (možno přidat i vanilkový cukr), 1 lžíci kakaa a mléko na uvaření pudingu- dále kompotovaný ananas (kousky, velké balení), čokoládovou bílou polevuPOSTUPOlej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.Následně zašleháme mléko a sníh ušlehaný ze dvou bílků, které námzbyly.Vlijeme na menší vymazaný plech a při teplotě 175 st. Celsia pečemeasi 20 až 25 minut (dle zkušeností s troubou) a necháme vychladnout.Zároveň necháme okapat kousky ananasu.Krém uděláme tak, že uvaříme puding a necháme jej zchladnout.Mezitím ušleháme smetanu se ztužovačem, přidáme tvaroh, vychladlýpuding, podle chuti oba cukry, trochu kakaa a vymícháme hladký krém.Vychladlý korpus potřeme trochou krému a rozložíme na něj asi 2/3kousků ananasu a navrstvíme další krém. Povrch uhladíme a ozdobímezbylými kousky ananasu.Ozdobíme rozehřátou bílou čokoládovou polevou.Necháme dobře vychladit a nakrájíme na řezy.