velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
broskvovy nepečeny
Autor: Lenka caletková
Suroviny:250g sušenek (nejlépe celozrnných, bez žádné náplně), 50g neloupaných mandlí, 3 lžíce hery, 3 lžíce medu, 1 broskvový kompot, 1 sáček želatiny (18g), 2 vanilkové cukry, 1 tvaroh, 1 bílý jogurtPostup:Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80C a rozpustíme v ní želatinu. Polovinu broskví si nakrájíme na plátky a vložíme na natlačené těsto. Zbytek broskví rozmixujeme, osladíme vanilkovými cukry, přidáme tvaroh, jogurt a šťávu se želatinou a ještě jednou promixujem. Nalijeme do formy a necháme moučník ztuhnout přes noc v lednici.