Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Svařákový sorbet a kořeněné sušenky

velikost písma malá střední velká

Recepty

Zahřejte se

Svařákový sorbet a kořeněné sušenky

Autor: Redakce

Ingrediencesvarakovy-sorbet-a-korenene-susenky-2878-orez 25338

· Víno červené 750 ml

· Cukr moučka 4 lžíce

· Vitana Skořice celá 2 ks

· Víno portské 60 ml

· Mouka hladká 240 g

· Sůl 1 špetka

· Vitana pyramidové sáčky s kořením na svařák 1 ks

· Pomerančová marmeláda

· Kůra z půlky pomeranče 1 ks

· Vitana Hřebíček 6 ks

· Cukr krupice 80 g

· Máslo 180 g

· Vitana skořicový cukr 1 ks

· Vitana Hřebíček na ozdobu

 

Postupsvařené víno

1. Červené víno nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm pomerančovou marmeládu. Přidejte pomerančovou kůru, cukr, koření a 10 minut vařte. Potom stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Vyjměte pomerančovou kůru a koření, zamíchejte portské víno a přesuňte na pár hodin do ledničky k úplnému vychlazení.

2. Vychlazenou směs přelijte do nádoby, kterou můžete použít do mrazáku - mělkou plastovou nebo nerezovou misku, kterou lze uzavřít víkem. Vložte do mrazáku a nechte půl hodiny mrazit. Poté vyndejte a dobře promíchejte, aby se rozbily zmrazky. Celý postup zopakujte ještě 5x až 6x, vždy po půl hodině. Potom nádobu uzavřete a nechte přes noc zamrazit.

3. Pro přípravu sušenek dejte do elektrického robotu změklé máslo, cukr krupici, oba druhy mouky, špetku soli a nechte dobře prohníst. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a ještě krátce propracujte rukama. Rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na půlcentimetrovou tloušťku.

4. Vykrajujte kolečka o průměru 4-5 cm. Posypejte je skořicovým cukrem smíchaným s mletými hřebíčky a badyánem. Pro efekt můžete každé kolečko ozdobit jedním celým hřebíčkem.

5. Přesuňte na plech a pečte 15-20 minut při teplotě 160 °C. Sušenky se během pečení trochu roztáhnou do stran, proto jim nezapomeňte dopřát dost místa. Upečené sušenky nechte vychladnout.

6. Hotový sorbet naberte do sklenic nebo misek a při podávání každou ozdobte kořeněnou sušenkou


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.