Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Špenátové rizoto s telecím masem

velikost písma malá střední velká

Recepty

Špenát

Špenátové rizoto s telecím masem

Autor: Redakce

Recepty na téma špenát přináší Překvapení č. 26/2025

Ingredience:rizoto

Na rizoto:

2 menší cibule

300 g rýže na rizoto

100 ml suchého bílého vína

1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru

100 g malých špenátových listů

4 jarní cibulky

2 lžíce másla

100 g strouhaného parmazánu

sůl / mletý pepř

2 lžíce olivového oleje

Na maso:

4 telecí řízky

sůl / mletý pepř

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

Na pesto:

100 g sušených rajčat v oleji

30 g piniových oříšků

1 větší stroužek česneku

50 g strouhaného parmazánu

100 ml olivového oleje

sůl / mletý pepř

rizoto

Postup:

Očištěnou a nadrobno na krájenou cibuli orestujte na oleji. Přisypejte rýži a pokračujte v restování 3 až 5 minut, dokud okraje rýžových zrnek nebudou mírně průhledné.

Rýži přelijte vínem a nechte ho téměř celé odpařit. Začněte přilévat horký vývar a pravidelně míchejte. Ke konci vaření přidejte čerstvý omytý a osušený špenát a jarní cibulku nakrájenou na plátky.

Dále přilévejte vývar a rýži vařte, dokud nebude mírně na skus. Rizoto odstavte z plotny, přimíchejte do něj máslo a nastrouhaný parmazán. Pokud je třeba, přidejte další vývar a rizoto dochuťte solí a mletým pepřem.

Telecí řízky naklepejte, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji a másle z obou stran. Vyjměte je z pánve, přikryjte a nechte odstát. Výpek z nich přilijte do rizota.

Na pesto rozsekejte v mixéru scezená sušená rajčata, nasucho opečené piniové oříšky, česnek a parmazán.

Postupně přidávejte olej ze sušených rajčat a extra panenský olivový olej, dokud nevznikne hladká pasta.

Pesto dochuťte solí a mletým pepřem. Rizoto podávejte s telecím masem, dalším špenátem, opraženými piniovými oříšky, rajčatovým pestem a nastrouhaným parmazánem.

Připravila: Jitka Musilová

Zdroj: Dobre jedlo


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x 2 knihy z nabídky na týden 29

2x 2 knihy z nabídky na týden 29 (a)

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.