Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Škubánky naslano

velikost písma malá střední velká

Recepty

Inspirace z čísla 11/2025

Škubánky naslano

Autor: Redakce

Info: Všechny varianty tvarohu, ať už plnotučný, polotučný či odtučněný, mají vysoký podíl bílkovin a vápníku. V samotném použití se pak docela liší a je potřeba si v receptech pohlídat, o který druh tvarohu přesně jde.

Škubánky naslano - Ingredience

800 g bramborskubanky 25547

200 g hrubé mouky

3 lžíce sádla na opékání

1 svazek jarní cibulky

70 g anglické slaniny

2 stroužky česneku

150 g tvrdého tvarohu

1 lžička sušeného česneku

2 lžíce směsi čerstvých bylinek

2 lžičky směsi semínek (mák, drcený kmín, konopná semínka)

čerstvé výhonky řeřichy na ozdobení

sůl a pepř

 

Postup:

Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte doměkka v osolené vodě. Pak vodu slijte, ale jenom částečně. Nechte jí v hrnci tolik, aby dosahovala zhruba do třetiny výšky brambor. Uvařené brambory ve zbytku horké vody trochu rozmačkejte.

Prosypejte hrubou moukou a jen zběžně promíchejte. Přiklopte pokličkou a nechte 15 minut pařit, až se vytvoří škubánková hmota.

Lžící odebírejte kusy hmoty a opékejte je na troše sádla na pánvi, než zezlátnou a vytvoří se křupavá kůrčička. Cibulky nakrájejte na kolečka, slaninu na kostičky a opečte na sádle dozlatova. Krátce před koncem pečení přidejte nasekaný česnek.

Tvaroh nastrouhejte nebo rozmačkejte na hrudky. Smíchejte s bylinkami a sušeným česnekem, osolte a opepřete. Podle chuti přidejte i trochu máku nebo konopných semínek.

Opečené škubánky podávejte s opečenou slaninou a cibulkou. Posypejte tvarohovou drobenkou a ozdobte řeřichou.

skubanky 25547

Tip: Smíchat tvrdý tvaroh s bylinkami a připravit z něj posypku naslano je vynikající nápad. Využijete ji také na zeleninové polévky a saláty.

 

Připravila: Jitka Musilová   Foto: Gurmet


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.