Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Pistáciová kolečka

velikost písma malá střední velká

Recepty

Vánoční cukroví

Pistáciová kolečka

Autor: Redakce

Vánoce jsou za chvíli tady a co by to bylo za svátky, bez vůně čerstvě upečeného cukroví? "Dnes už se však více než o kulinářskou tradici, jedná o umění spojit lásku, trpělivost a kreativitu v jednom," říká cukrářka Martina Kynstlerová, kterou můžete znát ze známého kulinářského televizního pořadu Peče celá země. Dnes vede kurzy pečení ve zlínské Škole vaření Bistrotéky Valachy a pro vás připravila recept na svá oblíbená Pistáciová kolečka.

Pistáciová kolečka s pomeranči jsou jedním z cukroví, které se nejen naučíte péct, ale také si je odnesete s sebou domů v krabičce plné sladkých dobrot z kurzu Pečení vánočního cukroví, který se koná 24. a 25. listopadu a 2. a 15. prosince ve zlínské Škole vaření Bistrotéky Valachy.

Pod taktovkou slavné cukrářky Martiny Kynstlerové se naučíte, jak upéct tradiční vánoční cukroví a zároveň experimentovat s novými recepty a nápady, které potěší vaši rodinu, přátele, ale především vás. Více informací najdete na www.bistrovalachy.cz

 

Pistáciová kolečka s pomerančem Martiny Kynstlerové:

Potřebujeme:valachy-bistroteka-pistaciova-kolecka-01-martina-kynstlerova-websize 25196

180 g loupaných pistácií
120 g másla
110 g třtinového cukru
1 vejce
190 g hladké mouky
50 g kandované kůry z pomeranče
1 balení sušené pomerančové kůry
30 g pistáciové pasty
1 g soli
200 g hořké čokolády
30 g kakaového másla v peckách a několik pistácií na ozdobení

Postup:

1. Pistácie namočíme na hodinu do vlažné vody.

2. Máslo, cukr, sůl a vejce vyšleháme do světlé barvy. Následně přidáme prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie.
Směs zamícháme stěrkou a rozdělíme ji na dvě dávky.
Za pomocí potravinářské folie vytvarujeme dva válečky, které uložíme na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet).

3. Těsto nakrájíme na malá kolečka, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je při 170 °C do mírně zlaté barvy. Tip Martiny Kynstlerové ze zlínské Školy vaření: Vychladlá kolečka máčíme do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypeme je sekanými pistáciemi.

Zlínskou Školu vaření najdete v Bistrotéce Valachy, která sídlí v citlivě zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Kdysi sem chodili obědvat Baťovi zaměstnanci, dnes je místem setkávání gurmánů, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní gastronomii. Pod jednou střechou propojuje několik provozů: Bistro restauraci nabízející snídaně, polední menu i stálý jídelní lístek, obchod s vlastní pekárnou a kavárnu.

Zdroj a foto receptu - Martina Kynstlerová, www.bistrovalachy.cz


poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x 2 knihy: Meandry + Tíha viny

3x poukaz na supersáček Minit

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.