velikost písma malá střední velká
Recepty
Je libo stehýnko?Pečené křepelky se salátem
Autor: RedakceIngredience:
4 křepelky
4 větvičky tymiánu
4 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
olej
Na salát:
8 křepelčích vajec
100 g rukoly
200 g cherry rajčat
1 malá červená cibule
Na zálivku:
100 ml kuřecího vývaru nebo křepelčího výpeku
1 šalotka
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce červeného vinného octa
6 lžic olivového oleje
1 lžíce čerstvých bylinek
sůl, mletý pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Křepelky omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou, potřete olejem a zevně i zevnitř osolte a opepřete.
Do dutiny vložte tymián a česneky a pečte asi 25 minut do zlatohněda. Před podáváním je nechte alespoň 10 minut na teplém místě odpočinout.
Křepelčí vejce vařte 2,5 až 3 minuty, zchlaďte je a oloupejte. Umyté a osušené rukolové listy promíchejte s rozpůlenými křepelčími vejci, rajčaty překrojenými na poloviny a tenkými plátky červené cibule.
Zálivku připravte z křepelčího výpeku nebo kuřecího vývaru, který nejprve zredukujte vařením na polovinu kvůli výraznější chuti.
Přidejte nasekanou šalotku, hořčici, ocet, olivový olej a směs čerstvých bylinek. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte se salátem.
Křepelky podávejte se salátem, s bramborami, bramborovým pyré nebo s dobrým křupavým chlebem.
Tip: Křepelčí vejce naměkko vařte pouze dvě a čtvrt minuty a ihned je zchlaďte.
Připravila: Jitka Musilová Zdroj: Dobre jedlo a Shutterstock