Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Mandlovo-rebarborový koláč

velikost písma malá střední velká

Recepty

Rebarbora

Mandlovo-rebarborový koláč

Autor: Redakce

215 g hladké moukyres-stockfood 18215

120 g másla nebo margarínu

2 lžíce krupicového cukru

1/4 lžičky soli

1 velké vejce

1 bílek

2 lžíce vody

1-2 lžíce ledové vody

Náplň:

240 g másla

240 g krupicového cukru

225 g mletých mandlí

3 velká vejce

2 lžičky vanilkového extraktu

špetka soli

125 g hladké mouky

4 lžíce mléka

Poleva:

250 ml vody

250 g krupicového cukru

4 stonky rebarbory

Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, máslo, cukr a špetku soli a vypracujte těsto podobné drobence. Přidejte vejce a ledovou vodu a důkladně propracujte.

Těsto vyválejte na pomoučeném vále a přeneste do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem.

Dobře upěchujte a dno propíchejte na několika místech vidličkou. Poté připravte náplň smícháním másla, cukru, mandlí, vajec, 1 lžičky extraktu a soli. Vymíchejte dohladka.

Přisypte mouku, přilijte mléko a dobře zapracujte. Náplň vlijte na těsto, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 1 hodinu. Mezitím se pusťte do polevy. Stonky rebarbory očistěte a v hrnci přiveďte vodu k varu.

Ponořte do ní stonky asi na jednu minutu a pak je přendejte do mísy s ledovou vodou. Nakrájejte je na 3 zhruba stejně dlouhé kusy a ty podélně překrájejte na tenké plátky. Vodu a cukr dejte do kastrůlku a přiveďte k varu.

Přilijte druhou lžičku extraktu, ještě krátce povařte a pak odstavte. Přidejte rebarborové plátky a nechte je máčet, dokud se bude koláč péct.

Koláč vyjměte z trouby a troubu vypněte. Rebarborové plátky propleťte a položte na koláč, aby zakryly celý jeho povrch (přečnívající kusy uřízněte nebo odstřihněte). Vraťte koláč do vypnuté, ještě horké trouby a nechte ho tam 5-10 minut, dokud rebarbora nezačne vysychat.

Tip: Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobte nahrubo nasekanými mandlemi.

 

Připravila: Helena Hladíková

Foto: Stockfood


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.