velikost písma malá střední velká
Recepty
SladkostiMalinový koláč
Autor: RedakceInspiraci na dobroty z piškotového těsta nabízí Překvapení 27/2025
Ingredience:
Na těsto:
3 vejce
75 g krupicového cukru
1 lžička vanilkové pasty
2 lžíce horké vody
špetka soli
50 g mandlové mouky
25 g rýžové mouky
25 g kukuřičného škrobu
1/2 lžičky kypřicího prášku
400 g čerstvých malin
Na krém:
250 g mascarpone
150 ml šlehačkové smetany
1/2 lžičky vanilkové pasty
2 lžíce moučkového cukru + k posypání
kůra z poloviny biocitronu
Postup:
Žloutky s cukrem, vanilkovou pastou a dvěma lžícemi horké vody vyšlehejte na světlou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na pevný sníh.
Ke žloutkové pěně střídavě přimíchávejte prosáté mouky se škrobem, s kypřicím práškem a sníh. Dno formy o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení.
Hmotu nalijte do formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut. Proveďte test špejlí. Upečený korpus nechte vychladnout.
Všechny suroviny na krém vyšlehejte a následně rovnoměrně rozetřete na povrch korpusu. Ozdobte čerstvými malinami a jemně posypejte moučkovým cukrem.
Připravila: Jitka Musilová Zdroj a foto: Dobre jedlo