velikost písma malá střední velká
Recepty
Srdce na talířiMalinová srdíčka
Autor: Redakcepředpis na asi 25 kusů
Těsto:
· 1 balení Věnečků Dr. Oetker
· 250 ml vody
· 125 g margarínu
· 3 vejce
· potravinářská gelová červená barva Dr. Oetker
Náplň:
· směs na přípravu krému (součást balení Věnečků Dr. Oetker)
· 650 ml mléka
· 150 g změklého másla
· 40 g moučkového cukru
· 125 g malin
Postup:
Ze směsi na přípravu těsta připravte odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Na strany uvnitř cukrářského sáčku nastříkejte gelovou barvu.
Těsto po částech nanášejte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a podle potřeby přidávejte do sáčku barvu. Na tukem vymazaný plech nastříkejte tvary srdíček (ø 6 cm).
Vložte do předehřáté trouby (elektrická trouba 200 °C a horkovzdušná trouba 180 °C) a pečte 20-25 minut. Pozor, prvních 15 minut pečení troubu neotvírejte! Potom srdíčka nechte vychladnout.
Ze směsi na přípravu krému a mléka uvařte krém podle návodu na obale. Máslo vyšlehejte s cukrem šlehačem dohladka a po částech do něho zašlehejte na nejvyšším stupni vychladlý krém.
Srdíčka podélně rozřízněte a pomocí cukrářského sáčku naplňte krémem. Nakonec ozdobte malinami.
Zdroj a foto: Dr. Oetker
Připravila: Iva Vondrová