Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Loštická česnečka s Olomouckými tvarůžky

velikost písma malá střední velká

Recepty

Loštická česnečka s Olomouckými tvarůžky

Autor: Redakce

foto-olomoucké-tvarůžky-loštická-česnečka-2 26201Polévka patří mezi základní pilíře zdravého jídelníčku. Zasytí, prohřeje a dodá tělu důležité živiny. Při příležitosti Světového dne výživy, který připadá na 16. října, přinášejí A.W. Olomoucké tvarůžky podzimní inspiraci na tradiční loštickou česnečku. Vydatná polévka plná chutí spojuje sílu česneku s nutričními benefity jedinečných tvarůžků.

Recept na loštickou česnečku

Suroviny:
3 cibule, 3 větší brambory, 1 palička česneku, 300 g Olomouckých tvarůžků, 150 g slaniny, sůl, pepř, majoránka, 1,5 l vody

foto-olomoucké-tvarůžky-loštická-česnečka-1 26200

Postup:

Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme v hrnci dozlatova, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a společně ji orestujeme.

Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, kmín, sůl a vaříme doměkka. Poté polévku ochutíme pepřem, sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem.

Hotovou polévku rozdělíme do žáruvzdorných misek, do každé vložíme nakrájené kousky tvarůžků a v předehřáté troubě krátce zapečeme při vyšší teplotě, aby se sýr rozvoněl a částečně roztavil.

Podáváme s čerstvým pečivem.

 

foto-olomoucké-tvarůžky-loštická-česnečka-3 26202Loštická česnečka nejen prohřeje tělo a provoní domov, ale také pomůže doplnit tekutiny, zasytí a dodá tělu důležité živiny. Česnek přirozeně podporuje imunitu, působí antibakteriálně a obsahuje cenné antioxidanty. V kombinaci s Olomouckými tvarůžky je na světě ideální pokrm pro podzimní dny.

„Olomoucké tvarůžky patří do české kuchyně už po staletí. V posledních letech je ale stále častěji objevují i lidé, kteří se chtějí stravovat zdravěji a hledají lehké potraviny bez zbytečných přísad. Díky tvarůžkům tak vznikne chutná a výživná polévka s vysokým obsahem bílkovin," říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

INFO: Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv, aromat a stabilizátorů.

Díky mimořádně nízkému obsahu tuku (pouze 0,5 g na 100 g) a vysokému podílu bílkovin (až 28 g na 100 g) představují zdravou alternativu k běžným sýrům a jsou oblíbené mezi těmi, kteří se chtějí stravovat lehce a vyváženě.



 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x nabídka na týden 46 (křížovka)

2x nabídka na týden 46 (osmisměrka)

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.