Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

velikost písma malá střední velká

Recepty

Lehká jídla

Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

Autor: Redakce

Také jste milovníci rizota, ale hledáte jeho lehčí variantu? S květákovou rýží nejen ušetříte čas, ale ještě navíc uděláte i něco pro své zdraví. Květák je vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají snižovat riziko chorob vázaných na cévní soustavu. Pokud se delší dobu snažíte zhubnout nebo si chcete jednoduše zlepšit zdraví, pomůže vám květáková dieta.

(2 porce, 30 minut, bez lepku)

Suroviny:

· 1 šalotka

· 3 lžíce extra panenského olivového oleje (Nature's Promise Bio)

· 400 g květáku najemno (třeba Albertova Tržnice)

· 500 ml vody

· 1 kostka zeleninového bujónu (Nature's Promise Bio)

· 300 g kuřecích prsních řízků (Nature's Promise Bio)

· 15 g parmazánu

· sůl, pepř

· 50 g mraženého hrášku

· 50 g mražené kukuřice

· 100 g másla (třeba Česká chuť)

· 1 citron (Nature's Promise Bio)

snímek-obrazovky-2025-04-15-v 15.19.30 25699

Postup:

1. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte šalotku dozlatova. Přidejte 400 g květáku najemno a krátce restujte.

2. Přiveďte k varu 500 ml převařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně přilévejte ke květákové směsi. Vařte několik minut, dokud květák nezměkne a směs nenasákne většinu tekutiny.

snímek-obrazovky-2025-04-15-v 15.19.41 257003. Přidejte 15 g nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Vsypte 50 g mraženého hrášku a 50 g mražené kukuřice a vařte další 4 minuty.

4. Na jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmažte 300 g kuřecích prsíček dozlatova. Po osmahnutí nakrájejte maso na tenké plátky.

5. Do hotového rizota přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji ke směsi.

6. Rizoto servírujte s nakrájenými kuřecími prsíčky a ozdobte čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť!


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.