Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Kuřecí satay s arašídovou omáčkou a rýžovými nudlemi

velikost písma malá střední velká

Recepty

Lehké večeře

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou a rýžovými nudlemi

Autor: Redakce

4 porce

Ingredience:rýžové nudle

400 g rýžových nudlí Menu Gold

600 g kuřecích steaků

120 g sekaných arašídů

lístky koriandru

 

Marináda:

2 stroužky česneku

1 lžíce strouhaného zázvoru

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička kari

Sůl

Pepř

 

Omáčka:

řepkový olej

1 šalotka

2 stroužky česneku

1 lžíce strouhaného zázvoru

150 g arašídového másla

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce cukru

300 ml kokosového mléka

2 dcl kuřecího vývaru

Limeta dle chuti


Postup:

Kuřecí steaky omyjeme, osušíme a nakrájíme na delší nudličky. Promícháme s marinádou a necháme ideálně přes noc odpočinout. Poté maso napichujeme na špejle a opékáme je ze všech stran, dokud nejsou hotové.

Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.

V hrnci na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme zbytek ingrediencí na omáčku a 10 minut provaříme. Hustotu omáčky upravujeme kuřecím vývarem.

Rýžové nudle se špízem a arašídovou omáčkou servírujeme posypané opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.

rýžové nudle

Tipy na přípravu rýžových nudlí

Rýžové nudle mají tendenci vařit se rychle, takže postupujte podle pokynů na obalu, aby nebyly převařené nebo naopak tvrdé. Po dovaření je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavilo vaření a zůstaly pružné. Než je použijete v receptu, nechte je dobře okapat. Rýžové nudle mohou být delší, než byste v určitém pokrmu chtěli. Po uvaření je můžete snadno nakrájet na požadovanou délku.

Produktový tip:

Menu Gold Rýžové nudle Bun Gao

Rýžové nudle nejsou jen součástí asijských kuchyních, ale díky své lehkosti, univerzálnosti a vynikající chuti se staly se i mezinárodní lahůdkou, která se hodí do mnoha receptů. Nudle jsou tenké, pružné a vyrobené z rýžové mouky nebo škrobu. Jejich výhodou je krátká doba vaření.

www.menugold.cz


 

 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x nabídka na týden 46 (křížovka)

2x nabídka na týden 46 (osmisměrka)

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.