Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Košíčky s domácí játrovou paštikou

velikost písma malá střední velká

Recepty

Lahůdka

Košíčky s domácí játrovou paštikou

Autor: Redakce

Chcete pohostit návštěvu malou, ale velkou dobrotou? Vsaďte na domácí paštiku! Košíčky kupované, paštika doma vyrobená!

Náš tip: Tahle lahůdka se bude skvěle vyjímat i na silvestrovské oslavě!

Ingredience: paštika 24366

400 g drůbežích jater

250 g másla

2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)

3 šalotky nebo 2 menší cibule

2 stroužky česneku

100 ml kuřecího vývaru

250 ml smetany ke šlehání

3 snítky čerstvého tymiánu

1 lžíce nasekaných sušených brusinek

sůl a pepř

bílá bageta k servírování


Na dokončení:

100-150 g másla

sušené brusinky

plátky mandlí

paštika 24366

POSTUP:

1. Játra očistěte od blan a nakrájejte na menší kousky. Šalotky zbavte slupky a nakrájejte na kostičky, oloupaný česnek na plátky.

2. V pánvi rozehřejte ghí a na středně silný výkon na něm orestujte šalotky, česnek a lístečky tymiánu, dokud cibulka nezačne zlátnout.

3. Do pánve přidejte játra a stále restujte. Játra nesmí být syrová, zároveň však musí zůstat měkká. Poté přilijte vývar a nechejte směs mírně probublat.

4. Nakonec přilijte smetanu a jakmile se spojí s ostatními surovinami a trochu se prohřeje, přesuňte celou směs do mixéru, případně do vyšší nádoby, budete-li mixovat tyčovým mixérem.

5. K játrové směsi ještě přisypte nasekané brusinky a vše společně rozmixujte na hladký krém. Osolte a dle chuti přidejte čerstvě mletý pepř. Poté po částech vmixujte trochu povolené máslo nakrájené na kostky.

6. Připravte si čisté a suché sklenice a do 3/4 je naplňte připravenou paštikou. Nechejte vychladnout.

7. Mezitím si rozehřejte máslo na dokončení, aby bylo zcela tekuté. Na vychladlou paštiku navrstvěte mandlové plátky a nahrubo nasekané sušené brusinky a vše zalijte rozpuštěným máslem. Díky tomu bude paštika trvanlivější. Takto připravené paštiky skladujte v lednici.

8. Pozor! Pokud budete košíčky plnit hned (pomocí sáčku), paštiku „nezavíčkovávejte", ani ji nenechávejte v lednici před podáváním zatuhnout. Košíčky s ní naopak plňte hned po rozmixování, pouze pokud je směs příliš tekutá, dejte paštiku na 15 minut do lednice, aby se s ní lépe pracovalo. Naplněné košíčky ihned podávejte. Na závěr můžete ozdobit kompotovanou brusinkou nebo brusinkovým džemem a lístky čerstvého tymiánu.

Náš tip: Paštika také báječně chutná na čerstvém kváskovém chlebu.

INFO: Více receptů na silvestrovské lahůdky i sladké vánoční cukroví najdete v našem listopadovém speciálu Božské cukroví ke kávičce! Právě v prodeji!


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x 2 knihy: Meandry + Tíha viny

3x poukaz na supersáček Minit

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.