Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Jak jíst v létě zdravě?

velikost písma malá střední velká

Recepty

Tipy na dobroty

Jak jíst v létě zdravě?

Autor: Redakce

book 20926Vyzkoušejte další skvělou kuchařku z rodiny Fitreceptů, Jak jíme zdravě v létě, která obsahuje 103 zdravých, rychlých, sezonních a hlavně chutných receptů.

Zbrusu nový koncept kuchařky je plný inspirace i srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě.

Na knize spolupracovala také RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička, odbornice na výživu, a těšit se můžete i na další sezonní pokračování.


Kakaové lívance s broskví a třešněmi

Těsto:

250 g celozrnné špaldové mouky hladké

300 ml polotučného mléka

2 vejce

1/4 lžičky soli

1/2 lžičky jedlé sody

20 g holandského kakaa

50 ml polotučného mléka

3 třešně

1/2 broskve

10 g pekanových ořechů

150 g skyru

Třešně umyjte, rozpulte a zbavte pecek. Broskev nakrájejte na měsíčky a pekanové ořechy nasekejte nahrubo. Poté si rozpalte lívanečník nebo obyčejnou pánev s nepřilnavým povrchem a těsto nalijte po několika menších dávkách na rozpálený povrch. Smažte 1-2 minuty na středním plamenu, dokud se od okrajů jednotlivých lívanců nezačnou tvořit větší bubliny. Následně lívance obraťte a smažte ještě 1 minutu z druhé strany. Upečené lívance rozprostřete na servírovací talíř a přidejte k nim skyr, rozpůlené třešně a nakrájenou broskev. Na závěr vše posypte nasekanými pekanovými ořechy a podávejte.

1 20923

Lívance s borůvkami

Těsto:

250 g celozrnné špaldové mouky hladké

300 ml polotučného mléka

2 vejce

1/4 lžičky soli

1/2 lžičky jedlé sody

120 g čerstvých borůvek

15 g vlašských ořechů

1/2 lžičky mleté skořice

20 ml vody

150 g skyru

1 lžička medu

1/2 lžičky vanilkového extraktu

Do připraveného těsta na lívance přidejte 1/2 celkového množství borůvek (60 g) a těsto zamíchejte. Rozehřejte si lívanečník nebo pánev s nepřilnavým povrchem a postupně vlévejte připravené těsto. Smažte ho na středním plamenu 1-2 minuty, dokud se od jeho okrajů nezačnou tvořit větší bubliny. Poté lívance obraťte a opékejte ještě 1 minutu z druhé strany. Poté si připravte ořechy se skořicí. Ořechy nasekejte nahrubo, přemístěte je na nepřilnavou pánev a smažte na středním plamenu, dokud ořechy nezačnou pouštět tuk (potrvá to přibližně 4 minuty). V tuto chvíli do pánve přisypte 1/2 lžičky skořice, zamíchejte a pánev odstavte. Následně si svařte borůvky: zbývajících 60 g borůvek dejte na pánev, přilijte 20 ml vody a povařte 4 minuty na mírném plamenu. Na servírovací talíř rozprostřete upečené lívance a posypte je opečenými ořechy. V misce smíchejte skyr, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a svařené borůvky z pánve a výslednou směs podávejte k lívancům.

2 20924

 

Kakaové palačinky s rybízovou chia marmeládou

200 g celozrnné špaldové mouky hladké

500 ml polotučného mléka

2 vejce 1/4 lžičky soli

20 g holandského kakaa

50 ml polotučného mléka

50 g červeného rybízu

1 lžička chia semínek

150 g tučného tvarohu (9 % tuku)

Nejdříve si připravte rybízovou chia marmeládu: z červeného rybízu odeberte několik kuliček stranou na ozdobu, zbytek dejte do malého hrnce, rozmačkejte vidličkou a na středním plamenu povařte asi 5 minut. Pak hrnec odstavte, přimíchejte do něj 1 lžičku chia semínek a směs nechte přibližně 10 minut odležet, aby marmeláda stačila zhoustnout. Mezitím si rozehřejte nepřilnavou pánev, nachystejte si těsto a postupně ho na rozehřáté pánvi osmažte. Do pánve vždy naběračkou nalijte část těsta, poté s pánví několikrát zakružte, abyste těsto rovnoměrně rozlili po celé ploše pánve, a palačinku opékejte na středním plamenu 1-1,5 minuty z každé strany. Hotové palačinky přemístěte na servírovací talíř, pomažte tvarohem a připravenou marmeládou a libovolným způsobem je zarolujte nebo přeložte. Na závěr palačinky ozdobte odloženými kuličkami rybízu a podávejte.

3 20925


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.