velikost písma malá střední velká
Recepty
Jahodové pokušeníJahodovo-bezové semifreddo
Autor: RedakceTento recept a další jahodové inspirace přináše Překvapení 23/2025
Ingredience:
500 g jahod
50 g krupicového cukru
6 lžic bezového sirupu
300 g šlehačkové smetany
300 g hustého řeckého jogurtu
Postup:
Litrovou formu na chléb vystelte potravinářskou fólií.
Do hrnce vsypte 300 g očištěných jahod nakrájených na menší kousky.
Přidejte cukr, 4 lžíce bezového sirupu a vařte, dokud jahody nepustí šťávu a ta se na polovinu zredukuje.
Nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte a přimíchejte jogurt a vychladlou jahodovou směs. Přidejte 100 g čerstvých jahod nakrájených na menší kousky.
Směs přeložte do připravené formy, povrch rovnoměrně uhlaďte, zakryjte fólií a vložte do mrazáku alespoň na 5 hodin, ideálně však přes noc.
Před servírováním vyjměte semifreddo z mrazničky, vyklopte ho z formy a odstraňte fólií.
Položte jej na talíř a ozdobte zbylými čerstvými jahodami, které jste promíchali se 2 lžícemi bezového sirupu.
Tip: Semifreddo se vám bude lépe krájet, pokud jej necháte 10 minut povolit při pokojové teplotě.
Připravila: Jitka Musilová Foto: Gurmet