Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Fíková pizza s gorgonzolou

velikost písma malá střední velká

Recepty

Zdravé jako fík

Fíková pizza s gorgonzolou

Autor: Redakce

Víte, že... některé odrůdy přezrálých fíků obsahují až padesát procent cukru, v sušených se jeho podíl zvyšuje na sedmdesát procent? Přesto je jejich glykemický index poměrně nízký, proto jsou vhodné pro osoby s cukrovkou. Fíky jsou také plné vitaminů, minerálů (vápník, draslík, sodík) a antioxidantů, obsahují vysoké množství vlákniny pro zdravé trávení.

Tip: Jednoduchý ricottový základ nechá fíky zazářit, plísňový sýr a cibule zase lehce srazí jejich sladkost. Pokud toužíte po další chuti, přidejte sušenou šunku nebo bresaolu.

Ingrediencefiky 25164

500 g hladké mouky

4 g sušeného droždí

250 ml vlažné vody

3 lžíce olivového oleje + na zakápnutí

1/2 lžičky soli

Obloha:

8 fíků

1 červená cibule

1 stroužek česneku

2 snítky čerstvého rozmarýnu

250 g gorgonzoly

250 g ricotty

70 ml smetany ke šlehání

2 hrsti rukoly

sůl a pepř

 

fiky 25164

Postup:

Do mísy vsypte mouku a droždí, přilijte vlažnou vodu a olej a promíchejte. Jakmile se vše začne spojovat, přidejte sůl a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Dejte ho do lednice a nechte kynout přes noc.

Druhý den promíchejte ricottu s prolisovaným česnekem, osolte ji, opepřete a podle potřeby nařeďte smetanou tak, aby se směs dala lehce roztírat. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, cibuli na klínky. Troubu předehřejte na maximum a dejte do ní nahřát plech.

Čtvrtinu těsta rozválejte na tenkou placku a přeneste ji na pečicí papír. Pizzu potřete částí ochucené ricotty a dejte na ni čtvrtinu fíků a cibule, můžete přidat i trochu nasekaného rozmarýnu.

Posypte částí gorgonzoly, zakápněte olejem a rychlým pohybem papír s pizzou přehoďte na rozpálený plech a vraťte do trouby.

Pečte 10 minut, mezitím připravte další kus. Hotové pizzy posypte zbylým rozmarýnem a opranou rukolou a ihned podávejte.

 

Připravila: Jitka Musilová Zdroj a foto: Gurmet


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x 2 knihy: Meandry + Tíha viny

3x poukaz na supersáček Minit

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.