velikost písma malá střední velká
Recepty
Dobroty z cuketyCuketový kiš s fetou
Autor: RedakceInspiraci na Dobroty z cukety přináší Překvapení 32/2025
Ingredience:
1 hrnek hladké mouky + na vysypání formy
1 vejce
100 g studeného másla
3 lžíce studené vody
1/2 lžičky soli
Na nádivku:
1 středně velká cuketa
200 ml smetany ke šlehání
3 vejce
100 g fety
1 mozzarella
sůl
mletý pepř
Postup:
Mouku, vajíčko, na kostičky nakrájené studené máslo, sůl a studenou vodu zpracujte na křehké těsto. Zabalte jej do fólie a dejte do chladničky alespoň na hodinu.
Vychlazené těsto vyválejte na větší kruh a přeneste do kulaté formy vymazané máslem a vysypané hladkou moukou.
Na těsto poklaďte na tenké plátky nakrájenou cuketu a lehce osolte.
Na nádivku vymíchejte smetanu ke šlehání a vajíčka. Smetanu osolte, opepřete a nalijte na těsto s cukinou.
Navrch uložte nakrájenou fetu a mozzarellu. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut
Tip: Těsto před pečením propíchejte vidličkou, jinak by se v troubě nafouklo.

Připravila: Jitka Musilová
Zdroj: Dobre jedlo, Gurmet a Franz Josef Kaiser




