Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Cukeťák

velikost písma malá střední velká

Recepty

Dary zahrady

Cukeťák

Autor: Redakce

Sezóna cuket vrcholí a pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s úrodou, připravili jsme originální a jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, a navíc je plný živin. Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a stane se rychle součástí lehkého večerního jídelníčku. Navíc skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem...

 

Ingredience c2 24151

· 1 mladá cuketa (zhruba 200 g, nastrouhaná včetně slupky)

· 150 g tvrdého sýra typu gouda, nastrouhaného

· 100 g oblíbeného měkkého salámu

· 3 rozšlehaná vejce

· 1 hrnek polohrubé mouky Babiččina volba

· sůl, muškátový oříšek

· hladkolistá petrželka

· doplňkově podle sezony – rajčátka, sušená rajčata, olivy, karotka, kořenová zelenina nastrouhaná, špenát, kadeřávek, kapusta, jarní cibulka nebo šalotka a cokoli dalšího, co máte rádi

 

Postup

Nastrouhanou cuketu, sýr, uzeninu a další zeleninu v míse promíchejte. Osolte, opepřete, doplnit můžete také čerstvé bylinky jako petržel, pažitku, koriandr, bazalku.

Přidejte mouku a promíchejte. Pečte při 180 °C 35–40 minut ve vymazaném pekáčku nebo ve formě s pečicím papírem.

Cukeťák je výborný teplý i studený. Skvěle chutná s kimčchi, okurkovou rajtou nebo tzatziki, ajvarem nebo rajčatovým salátkem.

c1 24150

Zelenina plná živin

Cuketa patří v Česku mezi nejběžněji pěstované plodiny a není se čemu divit. Tato letní tykev byla poprvé využívána v Severní a Střední Americe před více než 7 000 lety a do dnes je součástí mnoha domácích kuchařek. Navíc potěší pro hojnost živin a nízkokalorickou hodnotou, která je mimo jiné způsobena vysokým obsahem vody – až 95 %. Hodí se proto na mnoho letních porkrům, které zbytečně nezatíží žaludek, a ještě příjemně hydratují. Navíc je spolehlivým zdrojem vlákniny pro dobré trávení, je plná antioxidantů jako je vitamín C a také vitamínu A, který je důležitý pro udržení zdravé pokožky, zraku a imunity. Draslík, který je také v cuketě obsažen pomáhá regulovat krevní tlak a pomáhá udržovat správnou rovnováhu elektrolytů, která je klíčová pro funkci nervů a svalů. A věděli jste, že její květy jsou jedlé? Dají se plnit nebo třeba obalovat v těstíčku, ale o tom třeba zase příště.

Kvalitní mouka aneb základ každého pečení mouka-pack-polohruba-l 24153

Lahodná chuť ve spojení s vláčným těstem – jak toho lze dosáhnout? Využijte při pečení cukeťáku polohrubou mouku značky Babiččina volba, která je oproti mnohým jiným moukám na trhu přesně tím, co slibuje – vyrobena z pečlivě vybraného obilí, které pochází pouze od českých farmářů z úrodných oblastí Hané, z okolí Kyjova a Litoměřic a z dalších oblastí Polabí.

Polohrubá mouka navíc obsahuje cenné složky jsou vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou přispět k lepšímu celkovému zdraví. Dalším plusem polohrubých mouk je, že obsahují vysoké množství vlákniny.

 

Pokud sáhnete po mouce značky Babiččina volba, můžete se spolehnout, že odpovídající kvalitu opravdu kupujete. Mouky této značky totiž pravidelně procházejí přísným testováním v nezávislé certifikované odborné laboratoři a udržují si tak stále vysokou kvalitu.

foto: Babiččina volba


 

 

 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.