velikost písma malá střední velká
Recepty
Kořenová zeleninaCelerové carpaccio
Autor: RedakceIngredience: 
2 větší bulvy celeru
2 lžíce saturejky
2 lžíce tymiánu
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce mletého kmínu
1,5 lžičky soli
3 lžíce oleje
čerstvě mletý pepř
Postup:
Celerové bulvy důkladně očistěte a osušte.
Z jemně nasekaných bylinek, papriky, soli, pepře, kmínu a oleje připravte pastu.
Pastou pak bulvy rovnoměrně potřete ze všech stran.
Položte je rovnou na grilovací mřížku a nechte přibližně hodinu stát na lince, aby vrstva pasty mohla zaschnout.
Pak mřížku položte na hluboký pekáč, aby případná tekutina neodkapávala do trouby. Přesuňte ji do předehřáté trouby a pozvolna pečte při teplotě 160 °C zhruba 2 hodiny.
Celer by měl změknout, ale zachovat si pevnost na skus. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Připravila: Jitka Musilová
Foto: Gurmet




