Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Celerové carpaccio

velikost písma malá střední velká

Recepty

Kořenová zelenina

Celerové carpaccio

Autor: Redakce

Ingredience: zelenina 26216

2 větší bulvy celeru

2 lžíce saturejky

2 lžíce tymiánu

1 lžíce uzené papriky

1 lžíce mletého kmínu

1,5 lžičky soli

3 lžíce oleje

čerstvě mletý pepř

Postup:

Celerové bulvy důkladně očistěte a osušte.

Z jemně nasekaných bylinek, papriky, soli, pepře, kmínu a oleje připravte pastu.

Pastou pak bulvy rovnoměrně potřete ze všech stran.

Položte je rovnou na grilovací mřížku a nechte přibližně hodinu stát na lince, aby vrstva pasty mohla zaschnout.

Pak mřížku položte na hluboký pekáč, aby případná tekutina neodkapávala do trouby. Přesuňte ji do předehřáté trouby a pozvolna pečte při teplotě 160 °C zhruba 2 hodiny.

Celer by měl změknout, ale zachovat si pevnost na skus. Nakrájejte na plátky a podávejte.

zelenina-1 26217

Připravila: Jitka Musilová

Foto: Gurmet


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x nabídka na týden 46 (křížovka)

2x nabídka na týden 46 (osmisměrka)

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.