velikost písma malá střední velká
Recepty
Rychlovky do 30 minutBramborové gnocchi s kapustičkami
Autor: RedakceVaření vás sice baví, ale ve všední dny nemáte na dobroty složitější na přípravu tolik času? Vyzkoušejte naše recepty, které budete mít hotové do půl hodinky. A jídlo nebude vůbec špatně chutnat, uvidíte.
Tip: Gnocchi chutnají ještě lépe, když je po uvaření krátce opečete na másle. Pokud máte čas a prostor, rozhodně to udělejte.
400 g bramborových gnocchi
500 g růžičkové kapusty
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g mascarpone
2 lžičky dijonské hořčice
200 ml zeleninového vývaru
parmazán na posypání
1 lžíce másla
sůl / pepř
POSTUP:
Kapustičky zbavte ovadlých listů, ty větší i košťálů.
Nakrájejte je na čtvrtiny. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, slaninu na kostičky.
V osolené vodě uvařte gnocchi. V pánvi rozpalte máslo a slaninu na něm vyškvařte.
Přidejte kapustu, opečte ji, jemně osolte, podlijte vývarem a duste asi 10 minut.
Vmíchejte hořčici, mascarpone, krátce prohřejte a nakonec vmíchejte uvařené gnocchi.
Posypejte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Připravila: Jitka Musilová
Zdroj a foto: Gurmet