Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Rádce > Cider z Tátova sadu

velikost písma malá střední velká

Rádce

Ochutnejte...

Cider z Tátova sadu

Autor: Redakce

chmeleny 17147Vyváženému suchému chmelenému cideru přidávají vybrané odrůdy chmele trochu citrusové vůně a charakteristickou hořkost, která příjemně ozvláštňuje jeho chuť.  Stejně jako ostatní druhy ciderů z Tátova sadu se vyrábí tradiční anglickou metodou s dlouhým zráním v tancích ze starých odrůd jablek. V závěrečné fázi výroby se pak cider chmelí. Tento proces probíhá za studena a trvá celý jeden měsíc. Výsledný nápoj s obsahem 6,2% alkoholu se pak plní do třetinkových nebo tři čtvrtě litrových lahví.

Ve své nabídce měl Tátův sad doposud cider suchý a polosuchý. Tátův sad je specifický především tím, že jeho výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě - na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy.

ts-t+ita-abt 17148

Všechno mají na starost Táta Jan a Máma Kateřina, za zdatné asistence jejich dětí Aničky a Honzíka, odbavovat nával objednávek jim pomáhají Vašek s Magdou.

Osvěžující nápoj vzniká fermentací čerstvě vylisovaného jablečného moštu. Zdejší jablka pocházejí ze starých odrůd vysokokmenných sadů a dále ze speciálních anglických a francouzských odrůd, které dávají hořká jablka, s vysokým obsahem taninu. V případě suchého cideru se nepřidává žádný cukr, nápoj je tak akorát hořký, plný chuti, s jemnou kyselinkou a obsahem alkoholu 6,2%. Polosuchá varianta je oproti té suché sladší, moštovější, protože do ní Táta přidává špetku třtinového cukru. Nižší obsah alkoholu 5,4% a jeho svěží chuť potěší ty, kteří se ještě k suchému nepropili.

 

abtovi-1 17149

O Tátově sadu

Tátův sad je rodinná značka jablečných ciderů a přírodních limonád, která vstoupila na trh v roce 2016. Rodina Abtových, Táta Jan, Máma Kateřina a děti, vyrábí cidery tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jako jediný výrobce na našem trhu, má v rukách celý proces výroby od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování až po finální dovoz ke svým zákazníkům. Pro výrobu používá plody ze starých odrůd jabloní pěstovaných na vysokokmenných podnožích a speciální anglické a francouzské odrůdy hořkých jablek s vysokým obsahem taninu. Celá výroba je samozřejmě ekologická, s respekt k přírodě a tradičním způsobům hospodaření.


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.