velikost písma malá střední velká
Pozvánky
Objevte ValašskoNaučte se připravovat halušky nebo borůvkové knedlíky
Autor: RedakceProcházky po zvlněných kopcích posetých ovcemi a romantickými chaloupkami, ale taky spousta výborných tradičních pokrmů, které se tady dokonce můžete (klidně při dovolené) naučit vařit.
To vše vás čeká ve Velkých Karlovicích, kde v Bistru Razula pořádají:
- Kurz přípravy valašských halušek (4. 9.)
- Kurz přípravy borůvkových knedlíků (11. 9.).
Resort Valachy těmito kurzy navazuje na úspěšné Kurzy pečení frgálů, které organizuje už několik let a za nimiž míří do Velkých Karlovic lidé z celé republiky. „Pořádáme je pravidelně v létě i v zimě a v dalších měsících příležitostně. Kurzy mají mezi lidmi velký ohlas a rády si je objednávají i firmy, které k nám jezdí na školení, a je to pro ně netradiční teambuilding. Velký zájem o to, proniknout do tajů regionální kuchyně, nás inspiroval, abychom vymysleli jejich pokračování," říká Martina Žáčková z Resortu Valachy, pod které Bistro Razula spadá.
Kurz přípravy tradičních halušek se tak přímo nabízel. „Tento pokrm je obecně považován za především slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněl i v našem valašském regionu. Ani v našich hotelech nechybí ve stálé nabídce a těší se velké oblibě hostů. A nyní se je můžete naučit připravovat podle našeho receptu, protože Kurzem přípravy valašských halušek vás v neděli 4. 9. provede šéfkuchař Bistra Razula a valašský rodák Josef Tydlačka," dodává Martina Žáčková.
Za jednu a půl hodiny (10.00-11.30) se naučíte, jak si doma připravit halušky s brynzou a slaninou, a odnesete si nejen nové informace a dovednosti, ale především vlastnoručně vyrobené halušky, na nichž si i můžete rovnou pochutnat, a certifikát o přijetí do cechu haluškových kuchařů.
Kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let, kapacita je maximálně 20 osob, a proto je nutná rezervace předem.
Pokud jste ale spíše na sladké, vydejte se sem v neděli 11. 9. na Kurz přípravy borůvkových knedlíků. „Borůvkové (neboli haferové) knedlíky patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším specialitám valašské kuchyně. Naším kurzem vás v Bistru Razula provede opět jeho šéfkuchař Josef Tydlačka. A abyste neměli dlouhou chvíli při čekání na vykynutí knedlíkového těsta, naučíte se v mezičase i skvělé hruškové chutney, které jistě najde ve vaší kuchyni pestré využití," láká Martina Žáčková.
Kurz přípravy borůvkových knedlíků trvá dvě a půl hodiny (9.30-12.00), naučíte se v něm vše potřebné, na svém výtvoru si můžete pochutnat či si ho odnést domů, stejné jako certifikát o přijetí do cechu knedlíkových kuchařů. I tento kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let a kapacita účastníků je maximálně 20 osob - proto je nutná rezervace předem.
Více na www.valachy.cz