Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Pozvánky > Naučte se připravovat halušky nebo borůvkové knedlíky

velikost písma malá střední velká

Pozvánky

Objevte Valašsko

Naučte se připravovat halušky nebo borůvkové knedlíky

Autor: Redakce

Procházky po zvlněných kopcích posetých ovcemi a romantickými chaloupkami, ale taky spousta výborných tradičních pokrmů, které se tady dokonce můžete (klidně při dovolené) naučit vařit.

To vše vás čeká ve Velkých Karlovicích, kde v Bistru Razula pořádají:

  • Kurz přípravy valašských halušek (4. 9.)
  • Kurz přípravy borůvkových knedlíků (11. 9.).

Resort Valachy těmito kurzy navazuje na úspěšné Kurzy pečení frgálů, které organizuje už několik let a za nimiž míří do Velkých Karlovic lidé z celé republiky. „Pořádáme je pravidelně v létě i v zimě a v dalších měsících příležitostně. Kurzy mají mezi lidmi velký ohlas a rády si je objednávají i firmy, které k nám jezdí na školení, a je to pro ně netradiční teambuilding. Velký zájem o to, proniknout do tajů regionální kuchyně, nás inspiroval, abychom vymysleli jejich pokračování," říká Martina Žáčková z Resortu Valachy, pod které Bistro Razula spadá.

bistro-razula-halusky-websize 23240

Kurz přípravy tradičních halušek se tak přímo nabízel. „Tento pokrm je obecně považován za především slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněl i v našem valašském regionu. Ani v našich hotelech nechybí ve stálé nabídce a těší se velké oblibě hostů. A nyní se je můžete naučit připravovat podle našeho receptu, protože Kurzem přípravy valašských halušek vás v neděli 4. 9. provede šéfkuchař Bistra Razula a valašský rodák Josef Tydlačka," dodává Martina Žáčková.

Za jednu a půl hodiny (10.00-11.30) se naučíte, jak si doma připravit halušky s brynzou a slaninou, a odnesete si nejen nové informace a dovednosti, ale především vlastnoručně vyrobené halušky, na nichž si i můžete rovnou pochutnat, a certifikát o přijetí do cechu haluškových kuchařů.

Kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let, kapacita je maximálně 20 osob, a proto je nutná rezervace předem.

bistro-razula-boruvkove-knedliky-002-websize 23239

Pokud jste ale spíše na sladké, vydejte se sem v neděli 11. 9. na Kurz přípravy borůvkových knedlíků. „Borůvkové (neboli haferové) knedlíky patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším specialitám valašské kuchyně. Naším kurzem vás v Bistru Razula provede opět jeho šéfkuchař Josef Tydlačka. A abyste neměli dlouhou chvíli při čekání na vykynutí knedlíkového těsta, naučíte se v mezičase i skvělé hruškové chutney, které jistě najde ve vaší kuchyni pestré využití," láká Martina Žáčková.

Kurz přípravy borůvkových knedlíků trvá dvě a půl hodiny (9.30-12.00), naučíte se v něm vše potřebné, na svém výtvoru si můžete pochutnat či si ho odnést domů, stejné jako certifikát o přijetí do cechu knedlíkových kuchařů. I tento kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let a kapacita účastníků je maximálně 20 osob - proto je nutná rezervace předem.

Více na www.valachy.cz


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.