velikost písma malá střední velká
Inspirace
Gurmánská beneficePolívková smršť opět na Andělu!
Autor: RedakceVracíme chuť k životu a zveme Vás na polévku!
Odhoďte stres, usmějte se a přijďte se sami přesvědčit, jak chutná výborná polévka od předních českých kuchařů, která zároveň pomáhá. Pod dohledem Patrika Šándora z restaurace Umami Sushi si pak můžete vyzkoušet i nalévání samotné polévky a odnést si recept. Chybět nebudou ani tváře Smrště Linda Rybová a Kateřina Winterová.
Kdy? Pondělí 8. února 2016
Kde? Pěší zóna Anděl od 10:00 do 19:00 nebo do vyprodání zásob
Pokud se vám pondělí 8. února nehodí, nevadí, polévky na Andělu najdete celý týden:
- Pondělí 8. 2. šéfkuchař Patrik Šándor, Umami Sushi (Thajská Tom Yum)
- Úterý 9. 2. zástupce šéfkuchaře Zbyněk Ženíšek, TOP hotel Praha (zelňačka)
- Středa 10. 2. šéfkuchař Miloš Rozkošný, Hotel Panorama (bramboračka)
- Čtvrtek 11. 2. šéfkuchař Roman Paulus, Radisson Blu Alcron (topinamburový krém)
- Pátek 12. 2. šéfkuchař Jan Wiesner, Hotel Marriott (mrkvová s koriandrem)
Na správnou nutriční hodnotu a složení jednotlivých polévek bude dohlížet dietoložka Kateřina Cajthamlová.
Zkrátka, kde se něco děje s dobrým jídlem, tam už skoro tradičně najdete Polívkovou smršť, která spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou a kombinuje výtečné polévky s návratem chuti do života.
Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci hlavně mladým lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy. Z výtěžku polévkové sbírky poskytujeme péči těm klientům, kteří si ji nemohou zaplatit z vlastních zdrojů.
Polívková smršť získala 1. místo sdružení Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015.
Více najdete na www.polivkovasmrst.cz a na www.ergoaktiv.cz