velikost písma malá střední velká
Inspirace
Sladký ValentýnInspirace na sladkou lásku
Autor: RedakceMalinové mini cupcaky
150 g hladké mouky / 100 g mandlové mouky / 110 g másla / 130 g krystalového cukru
8 g kypřicího prášku / 3 vejce / špetka soli / 150 g malin
Krém:
200 g másla / 80 g moučkového cukru / 250 g mascarpone / 100 g bílé čokolády
HARIBO srdíčka na ozdobu
Máslo nechte změknout do pokojové teploty. Poté ho utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a opět ušlehejte do pěny. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřicí prášek, sůl a znovu vyšlehejte. Rozkrájejte maliny na poloviny a ručně je vmíchejte do hotového těsta. Vyložte plech košíčky a naplňte je zhruba z 2/3 pomocí lžíce. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu. Nechte si rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí gelových barev. Připravený krém naneste na cupcaky cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky.
Čokoládové lanýže
100 g smetany / 40 g másla / 250 g kvalitní hořké čokolády / špetka soli / 100 g malin
40 g cukru / HARIBO srdíčka / sušené maliny na ozdobu
Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo, a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny. Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v chladničce ztuhnout. Naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečicí papír a nechte ztuhnout. Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.
Mandlové sušenky
250 g másla / 300 g hladké mouky / 100 g mandlové mouky / 180 g moučkového cukru
špetka sušené vanilky / 1 vejce / 1 žloutek / 1 bílek na potření
cukrová potahovací hmota či marcipán / prachové cukrářské barvy / HARIBO srdíčka na ozdobu
V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v chladničce. Následně těsto vyválejte na moukou posypané pracovní ploše. Ideální tloušťka těsta je 3 mm. Vykrájejte požadované tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 10 minut. Ještě horké tvary potřete žloutkem, aby se krásně leskly. Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. Ozdobte prachovými barvami pomocí štětce a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.