Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Živáňská pečeně

velikost písma malá střední velká

Recepty

Maso

Živáňská pečeně

Autor: Redakce

300 g vepřové kýtyzivanskapecenevalobalu1-resize 15894

300 g svíčkové (nebo roštěné)

250 g uzené slaniny

4 cibule

kousek červené papriky

3 stroužky česneku

1 lžička mletého kmínu

Sůl

pepř

3 lžíce oleje

Všechno maso lehce naklepejte, nakrájejte na menší plátky a dejte do mísy.

Přidejte k němu utřený česnek, sůl, pepř, kmín, (kdo chce, může i špetku chilli), zakapejte olejem, promíchejte a nechte v chladu uležet.

Cibule oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, slaninu pokrájejte na plátky, papriku na kousky a společně s masem vše střídavě napichujte na velkou kovovou jehlu.

Špíz položte na dvojitý plát alobalu, pevně zabalte a dejte do trouby předehřáté na 200 °C. Balíček pečte asi 40 minut a během pečení ho několikrát pootočte.

Až bude maso hotové, alobal nahoře prostřihněte, rozevřete a takto pečte asi 5-10 minut, aby povrch zezlátl. Můžete ozdobit paprikou, zelenou petrželkou a podobně.

Připravila: Blanka Poláčková   Foto: Jiří Poláček


 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x Zadáno pro milovníky čtení

2x 2 knihy: Tajemství ořechové aleje + Nedělejte si starosti

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.