velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Střecha
Autor: Eva Ulrychová
Suroviny:
Světlý piškot: 4vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce oleje, 160 g polohrubé mouky.
Tmavý piškot: 4 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, polohrubé mouky tolik ,aby s kakaem bylo dohromady 160 gramů.
Krém: 500 g másla, 7 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce rumu, balíček želé medvídků a 150 g čokolády na vaření, 30 g stuženého tuku na polití.
Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem. pečeme na 200°C asi 8 minut. Stejně upečeme tmavý piškot. Necháme vychladnout a rozkrojíme podélně každý piškot na tři stejné díly.
Krém:v mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé zašleháme máslo, cukry, rum a vyšleháme do pěny. Želé medvídky nakrájíme na malé kousky a zamícháme do krému.
Postupně na sebe spojíme krémem střídavě tmavý, světlý, tmavý, světlý a tmavý pruh, dáme na hodinku stuhnout do lednice. Po stuhnutí rozkrojíme nožem z rohu do rohu. Šestý pruh potřeme krémem a na polovinu postavíme kratší rovnou stranou první část střechy,delší kolmou stranu opět potřeme krémem a přiložíme druhou část střechy pořádně přitiskneme a šikmé strany potřeme zbylým krémem a necháme opět stuhnout. Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a střechu polijeme a necháme stuhnout.