velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Roláda s mramorovým krémem
Autor: Eva Ulrychová
Suroviny:
6 vajec, 6 lžic pískového cukru, 1 lžička jedlé sody, 3,5 lžíce práškového kakaa,3 lžíce polohrubé mouky
Krém: 200 ml mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 žloutek, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce moučkového cukru, 2,5 lžíce práškového kakaa
Postup:
Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu do pěny zamícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřely rozpuštěným tukem. Plát pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 až 20 minut. Ještě teplý plát srolujeme i s podkladovým papírem.
Krém: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši. Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování. Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.