velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Plněná velikonoční vajíčka
Autor: Jaroslava Koláčková
Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g rostlinného tuku, 75 g cukru moučky, 2 PL smetany, 1 žloutek, špetka soli.
Náplň: 2 balíčky instantního čokoládového krému, 150 ml mléka, 6 lžic rumu, 100 g másla, 100 g rozinek, 1 bílek, 40 g strouhaného kokosu.
Cukrová poleva - 200 g cukru moučky.
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto a necháme je chvilku v chladu odpočinout. Těsto rozválíme a opatrně jím potáhneme zadní strany velkých polévkových lžic. Pečeme je ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Pak opatrně sklepneme a necháme vychladnout. Připravíme si instantní krém. Z dvou balíčků instantního krému, mléka a másla pokojové teploty vymícháme hladkou krémovou hmotu. Ochutíme ji rumem, přimícháme rozinky a kokos. Touto náplní slepujeme vždy dvě poloviny vajec. Polijeme je čokoládovou polevou a ozdobíme bílkem podle vlastní fantazie.