velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasopustZabíjačkové taštičky
Autor: Redakce
1 balení listového těsta
jitrnicový a/nebo jelítkový prejt
troška rozpuštěného sádla
cibule, naložená kapie nebo sladkokyselá okurka (lze vynechat)
1 vejce na potření
kmín na posypání
mouka na vál
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát a rozkrájejte ho na obdélníčky (asi 5 x 10 cm). Pokud máte prejt příliš suchý, promíchejte ho s rozpuštěným sádlem. Na každý obdélník položte trochu náplně a kousek cibule, kapie nebo plátek okurky. Přeložením vytvořte taštičky, okraje dobře přimáčkněte a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou taštičku propíchněte vidličkou, potřete rozkvedlaným vejcem a posypte kmínem. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, po 10 minutách snižte teplotu na 180°C a upečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené (např. s kysaným zelím).
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková