velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Podzimní zeleninaCelerový krém s květákem a oříšky
Autor: RedakceCeler je pro kašel i rýmu doslova strašákem. Známý je pro své antibakteriální a dezinfekční účinky, díky nimž je účinným doplňkem v boji nachlazení, které nás často donutí zůstat doma pod peřinou.
Celerový krém s květákem a oříšky navíc báječně chutná,
a proto nezbývá, než se pustit do příprav!
- 300 g bio celeru 2 lžíce bio másla
- 1,5 l bio hovězího vývaru
- 1/2 bio květáku
- bio mrkev
- bio zakysaná smetana
- bio nasekané vlašské ořechy
Květák rozdělte na menší kousky, mrkev i celer oloupejte a nakrájejte na kostičky.
V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu dozlatova orestujte a zalijte vývarem.
Přidejte květák a povařte přibližně půl hodiny, poté polévku rozmixujte.
Přidejte sůl a pepř podle chuti, ozdobte lžící zakysané smetany, nasekanými oříšky a podávejte.
TIPY na závěr:
Chtěli byste si nakoupit ty nejkvalitnější biopotraviny a zároveň vidět svět ekologického zemědělství na vlastní oči? Vyrazte na ekofarmu podle vašeho gusta. Jako seznam k inspiraci vám mohou posloužit stránky lovime.bio a kamprobio.cz.
A pokud se nacházíte někde poblíž Olomouckého kraje, zkuste třeba Ekofarmu Pařilovi, kde kromě zeleniny nebo sýrů v bio kvalitě nabízí také zajímavé kurzy tradičních textilních řemesel. Více informací o farmě na ekofarmaparilovi.cz.