Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Polenta s uzeným sýrem

velikost písma malá střední velká

Recepty

Zdravá strava

Polenta s uzeným sýrem

Autor: Redakce
foto recept

200 g instantní polentyfoto recept

200 g uzeného eidamu (nebo čedaru)

malá miska vypeckovaných černých oliv

svazeček čerstvých bylinek
(bazalka, petrželka, dobromysl apod.)

sůl

bílý pepř

Do většího hrnce nalijte 800 ml studené vody a nasypte do ní polentu. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 10 minut za častého míchání vařit. Bylinky omyjte a osušte a lístky otrhejte ze stonků. Podle potřeby je pokrájejte najemno. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a olivy nakrájejte nadrobno. Jakmile začne polenta houstnout, vmíchejte do ní bylinky, sýr, lžičku pepře a sůl podle chuti. Důkladně míchejte, aby se polenta oddělila od stěn hrnce a sýr se rozpustil. Podávejte jako hustou kaši, nebo nechte chvíli ztuhnout a tvarujte do knedlíčků. Podávejte samotné, nebo se špenátem, zeleninovým salátem či grilovanou zeleninou.

Info: Polenta je kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku a Černé hoře, kde se podává se sklenicí kyselého mléka. U nás se nejčastěji prodává instantní kukuřičná polenta, ze které se připravuje kaše, knedlíky nebo různé placky. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály.

 

Polenta s uzeným sýrem

200 g instantní polenty

200 g uzeného eidamu (nebo čedaru)

malá miska vypeckovaných černých oliv

svazeček čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, dobromysl apod.)

sůl a bílý pepř

Do většího hrnce nalijte 800 ml studené vody a nasypte do ní polentu. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 10 minut za častého míchání vařit. Bylinky omyjte a osušte a lístky otrhejte ze stonků. Podle potřeby je pokrájejte najemno. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a olivy nakrájejte nadrobno. Jakmile začne polenta houstnout, vmíchejte do ní bylinky, sýr, lžičku pepře a sůl podle chuti. Důkladně míchejte, aby se polenta oddělila od stěn hrnce a sýr se rozpustil. Podávejte jako hustou kaši, nebo nechte chvíli ztuhnout a tvarujte do knedlíčků. Podávejte samotné, nebo se špenátem, zeleninovým salátem či grilovanou zeleninou.

Info:

Polenta je kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku a Černé hoře, kde se podává se sklenicí kyselého mléka. U nás se nejčastěji prodává instantní kukuřičná polenta, ze které se připravuje kaše, knedlíky nebo různé placky. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály.

 


Foto: Jiří Poláček

Foodstyling: Blanka Poláčková

Připravila: Markéta Ovsíková

 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.