Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Perníkový chlebíček promazaný zavařeninou

velikost písma malá střední velká

Recepty

Sladký podzim

Perníkový chlebíček promazaný zavařeninou

Autor: Redakce

Suroviny:

100 g moučkového cukru, 2 vejce, 4 lžíce medu, 300 g hrubé mouky, 1 lžička jedlé sody,
1 lžička Perníkového koření Vitana, strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu,200 ml mléka, 150 g pikantní zavařeniny (malinové, višňové, rybízové, šípkové),

máslo na vymazání formy, mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Na polevu: 150 g hořké čokolády (75%) 2 lžíce bílého řeckého jogurtu

 

chlebíčkový-dort-promazaný 23360

Postup:

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cukr prošleháme s vejcem a medem na hladkou pěnu. Vmícháme mouku, jedlou sodu, koření a citronovou kůru, přiléváme mléko a šleháme. Vznikne hladké, husté těsto.

Vlijeme ho do připravené formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde ven čistá a suchá.

Perník necháme ještě 10 minut chladnout ve formě, pak ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Na polevu rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni - nalámeme ji do misky, tu postavíme na hrnec s vodou tak, aby se dnem nedotýkala hladiny, a vodu zahříváme k varu. Do rozpuštěné čokolády vmícháme řecký jogurt.

Perník dvakrát podélně prořízneme a potřeme zavařeninou. Seskládáme a nakonec jej přelijeme čokoládovou polevou.

 

 

Perníkové koření z edice Světová od Kateřiny Winterové

Ve spolupráci s Kateřinou Winterovou Vitana namíchala pět tradičních, ale přesto unikátních kořenicích směsí. Každá z nich je obohacena vždy o jednu atypickou ingredienci, která ji činí speciální. U perníkového koření je jí pepř, který dle originálních receptur k perníku neodmyslitelně patří. V edici koření Světová kromě perníkového koření najdete také oblíbené kari, garam masala, provensálské koření a směs ras el hanout.

Doporučená cena: 25,90 Kč


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x 2 knihy: Meandry + Tíha viny

3x poukaz na supersáček Minit

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.