Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Pečená martinská husa

velikost písma malá střední velká

Recepty

Svatomartinské hody

Pečená martinská husa

Autor: Redakce

Svatomartinská husahusa

sůl

kmín

horká voda na podlévání

2 jablka

2 hrušky

10 švestek

 

Omytou husu vložte do pekáče prsíčky dolů. Podlijte horkou vodou, která by měla sahat do čtvrtiny pekáče. Větší a starší drůbež přiklopte druhým pekáčem a vložte do trouby předehřáté na 200 ºC. Husu obložte jablky bez jádřinců, pár kousků vložte do břišní dutiny. Šťáva díky tomu získá jemnější a svěžejší chuť a bude hustší. Během pečení propichujte vidličkou u tučnější husy kůži mezi stehny a trupem a mezi křídly a trupem, ale ne až do masa. Mělo by vytékat jenom sádlo, nikoli šťáva. Aby se sádlo nepřepalovalo, postupně ho odebírejte naběračkou do čisté porcelánové nádoby. Až bude husa na hřbetě zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla, dokud nebude upečená dozlatova, tj. 60-90 minut. Na posledních 20 minut pečení přidejte měsíčky hrušek a švestek. Měkkou husu pak vyndejte na mísu a překryjte alobalem. Z pekáče seberte zbylé sádlo a přilijte horkou vodou, aby bylo dost šťávy. Usazeniny ze dna a stěn odškrabte do šťávy a chvíli povařte. Husu naporcujte, vložte do pekáče a nechte ji v otevřené troubě ještě chvíli odpočinout. Při klasickém podávání s chlebem přelijte každou porci trochou šťávy, zbylou můžete podávat v omáčníku.

Náš tip

Snazší je vyjmout pekáč z trouby, počkat, až sádlo přestane vřít, a odebrat ho. Pak husu podlijte horkou vodou a vraťte do trouby. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem.

Připravila: Jana Hájíčková  Foto: www.svatomartinskevino.cz

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná

Související články:

  • Americká kuřecí stehýnka 26.07.2016 16:33
  • Hamburgery z hovězího masa 12.07.2016 18:36
  • Klobásky na pivu 03.07.2016 14:57
  • Závitky z libového bůčku se zelím 15.06.2016 21:09
  • Kuřecí stehna na česneku 02.11.2015 11:19
  • Grilovací klobásky s rajčaty a červenou cibulí 29.09.2015 09:51
  • Grilované závitky 07.07.2015 16:18
  • Vepřové závitky s olivami 26.06.2015 15:38
  • Pikantní vepřové závitky 23.06.2015 10:27
  • Tortilla s pečeným kuřecím masem, rajčaty a křenem 16.06.2015 10:33

Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.