Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Italské zuccotto

velikost písma malá střední velká

Recepty

Sladkosti

Italské zuccotto

Autor: Redakce

400 ml smetany ke šlehánía 18127
(min. 33%)

400 ml smetany na vaření
(min. 12%)

5 žloutků

150 g krupicového cukru

1 lžíce vanilkového extraktu

120 ml likéru Limoncello nebo Amaretto

120 ml vody

150 g jahod + trocha na ozdobení

40-50 cukrářských piškotů

Na ozdobení:

250 ml smetany ke šlehání

2 lžíce moučkového cukru

1 lžička vanilkového extraktu

lístky máty

zuccotto 18126

Obě smetany nalijte do kastrůlku a zahřejte pod bod varu. Žloutky a cukr šlehejte v míse po dobu asi 3 minut a pak zalijte horkou smetanovou směsí. Přelijte do čistého rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud směs nebude připomínat puding (bude to trvat asi 5 minut). Poté nechte trochu zchladnout a připravte ve zmrzlinovači nebo dejte ztuhnout do mrazničky alespoň na 2 hodiny.

Mezitím vyložte vhodnou, ideálně půlkulatou formu potravinářskou fólií. Jakmile bude zmrzlina připravená, smíchejte likér a vodu a přiveďte je pod bod varu. Nechte trochu zchladnout a do směsi namáčejte jednotlivé piškoty.

Asi polovinou z nich poklaďte dno formy. Pak naneste část zmrzliny, část jahod pokrájených na kousky a přikryjte dalšími piškoty. Pokud máte dostatek zmrzliny a piškotů, postup ještě jednou zopakujte a snažte se při tom vytvořit tvar kopule. Povrch dezertu by každopádně měla tvořit souvislá vrstva piškotů.

Pak dezert překryjte fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do chladničky. Mezitím vyšlehejte smetanu spolu s cukrem a vanilkovým extraktem dotuha a směsí naplňte cukrářský sáček. Ztuhlý dezert vyklopte na servírovací tác a podle libosti ozdobte šlehačkou, jahodami a lístky máty.

Info: Tento dezert pochází z Itálie a má bezpočet různých variací. Kromě zmrzlinové náplně se nejčastěji připravuje s ricottou či mascarpone.

Připravila: Helena Hladíková

Foto: Stockfood


 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná


Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x Zadáno pro milovníky čtení

2x 2 knihy: Tajemství ořechové aleje + Nedělejte si starosti

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.