Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

titulní stránka


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

velikost písma malá střední velká

Recepty

Biopotraviny

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Autor: Redakce

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem3 cibule, nakrájené na měsíčky

3 stroužky česneku, nakrájené na plátky

5 lžic olivového oleje nebo přepuštěného másla

2 lžičky červené papriky

0,5 lžičky ostré papriky nebo chilli (biokoření Sonnentor)

1½ l horké vody nebo vývaru

2 kostky zeleninového biobujónu (Würzl, Biolinie, dm drogerie)

0,5 kg uvařené cizrny (200 g v suchém stavu)

0,5 kg očištěných bio brambor nakrájených na měsíčky nebo kostičky

velká hrst listů mangoldu (popřípadě špenátu či pórek)

sůl

pepř

dýňová semínka nebo vlašské ořechy na ozdobu

 

Osmažte pomalu cibulku a česnek na oleji nebo másle. Přidejte koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujte. Zalijte horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidejte kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vařte do změknutí brambor, asi 15 minut. Přibližně třetinu uvařené polévky odeberte a rozmixujte ponorným mixérem do krému. Vraťte zpět do polévky, ideálně přelijte přes cedník, čímž ji skvěle zahustíte, aniž byste museli dělat ne moc zdravou jíšku z mouky. Na závěr přidejte na kousky nakrájený mangold nebo na šikmo nakrájené zelené části pórku, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Posypte opraženými dýňovými semínky nebo vlašskými ořechy a ideálně nějakou čerstvou zelenou natí.

Náš tip

Na závěr můžete do polévky přidat i trošku smetany (bio kravské, sójové nebo ovesné).

 

Připravila: Jana Hájíčková   Foto: Bioabecedář Hanky Zemanové

 

 

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná

Související články:

  • Fenyklový salát s hruškami a ostružinami 07.07.2016 17:57
  • Quinoa salát s mandlemi 30.05.2016 17:36
  • Baklažány plněné kuskusem a pečenou zeleninou 30.05.2016 17:33
  • Burger z červené řepy s volským okem 30.05.2016 17:31
  • Ratatouille 19.11.2015 10:03
  • Dýňová polévka 19.10.2015 08:53
  • Mexické burritos 19.10.2015 08:49
  • Boršč 29.09.2015 09:47
  • Houbová polévka 11.08.2015 17:07
  • Řecký salát 05.08.2015 18:19

Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.