velikost písma malá střední velká
Překvapení na cestách
SektivalOslavte sekt sektem!
Autor: RedakcePatříte mezi milovníky šumivého vína?
Pak se vypravte na tradiční festival Sektival. Letošní třetí ročník začíná již zítra v pátek
18. května a trvá až do neděle 3. června. Ochutnávky delikates a šumivého vína probíhají po celé naší republice.
Vloni se do Sektivalu zapojilo přes 40 restaurací v Praze, Brně, Ostravě a Plzni, letošní ročník slibuje účast více než sedmdesáti gastronomických podniků po celé České republice, například v Hradci Králové, Jihlavě, Domažlicích, Litoměřicích či Pardubicích. Návštěvníci se mohou těšit na speciální degustační sektivalová menu, ke kterým vybral vhodná šumivá vína David Král, dvojnásobný vítěz soutěže BOHEMIA SEKT - Trophée Sommelier.
Přijďte ochutnat
Například v plzeňské restauraci Le Bistro si milovníci bublinek a špičkové gastronomie pochutnají třeba na hovězím diamond muscle steaku s omáčkou z brandy, se kterým se snoubí Bohemia Sekt Prestige rosé brut. Pražská restaurace Rebellion do svého menu zařadí singapurského soft shell kraba v kombinaci se sektem Chateau Radyně extra brut. Ostravský restaurant La Futura láká kupříkladu na hovězí líčka dušená v portském víně se sklenkou Chateau Belveder doux a variace domácích raviol s Bohemia Sektem Prestige brut. V některých restauracích budou nabízena také tapas menu.
Neváhejte a běžte si připít a ochutnat.
Na zdraví :-)
Připravila: redakce
Foto: Shutterstock