velikost písma malá střední velká
Akce
Kurzy vařeníPřiučte se kuchařskému umění
Autor: RedakceBistrotéka Valachy pořádá od března pravidelnou Školu vaření!
Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! Nová Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín není jen místem, kde se výborně najíte, posedíte u dobrých drinků nebo koupíte prvotřídní „jedlé" produkty. Od března zde startuje také pravidelná Škola vaření.
„Vybírat můžete z celé řady zajímavých témat v podání zkušených lektorů. Kapacita je omezena vždy na osm účastníků, aby byl zajištěn individuální přístup. Proto doporučujeme neváhat s rezervací, termíny se mohou rychle naplnit. Velký zájem je zejména o thajskou či italskou kuchyni či frgálovou manufakturu," říká ředitel Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.
Kurzy se konají přímo v bistru ve druhém podlaží, kde vzniklo menší kuchyňské studio vybavené kvalitními spotřebiči značek Electrolux, ETA a Tescoma.
Lukáš Strnad
Šéfkuchař Bistrotéky Valachy má za sebou působení v prvotřídních restauracích i bistrech u nás i v zahraničí. Má slabost hlavně pro francouzskou kuchyni, jejíž vlivy promítá i do gastronomie Bistrotéky Valachy.
Francouzská kuchyně: 7. 3., 12. 5., 17. 6.
Jak chutná bistro: 24. 3., 20. 5.
Vykosťování a porcování kuřete: 4. 4.
Chřest na talíři: 29. a 30. 4.
Domácí pasta: 15. 4., 30. 5.
Tomáš Černý
Léta vedl pražskou La Finestru - jednu z nejuznávanějších italských restaurací v ČR. Působí jako gastronomický poradce a má za sebou už více než 300 škol vaření v Pražském kulinářském institutu či Laboratoriu.
Italská gastronomie: 4. a 5. 3.
Kouzlo 5 druhů masa: 26. 3.
Kurz populárních dezertů: 27. 3., 7. 4.
Antonín Bradáč
Výkonný šéfkuchař Electroluxu, spoluzakladatel Czech Chefs, držitel řady kulinářských ocenění. K jeho největším úspěchům patří prvenství ve světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge. Ve Zlíně povede kurzy thajské kuchyně.
Thajská kuchyně - 3. 3. a 5. 5. (obojí již vyprodáno), 9. 6.
Pavla Stoklasová
Pekařka a cukrářka Resortu Valachy Velké Karlovice, kde vede oblíbené kurzy pečení valašských frgálů. Vyhlášené je i její cukroví nebo slané pečivo nabízené v místních hotelech.
Pečení velikonočního beránka: 17. 3.
Frgálová manufaktura: 25. 4., 16. 6.
Náš tip: Kurz pečení chleba
Naučte se od pekařů Bistrotéky Valachy, jak upéct kvasový chleba v domácí troubě - od udržování a rozmnožování kvasu přes zpracování těsta, kynutí, pečení a řezání. Vhodné pro úplné začátečníky.
Termíny: 31. 3., 6. 5., 6. 6.
Více informací najdete na www.bistrovalachy.cz