velikost písma malá střední velká
Diskuze
Recepty
V tomto fóru si můžete povídat o vaření. Potřebuje inspiraci na nedělní oběd? Nevíte, jak se dělá správná svíčková? Zeptejte se zkušenějších... Vkládat nové recepty je vhodnější do rubriky "Vaše příspěvky - Recepty", kam lze vložit text receptu, případně i fotografie.
250g másla - hery
250g cukru
250g mouka hl.
3 vejce
1 prdopeč - 1 vanil.cukr
1 pol.lžíce skořice
1 pol. kakaa
100g ml.oříšků
100g mandlí
4 jablka oloupaná nakrájená na malé kostičky
postup
Máslo,cukr,mouka ,skořice vejce, prdopeč ,van.cukr kakao vše smíchat v těsto nakonec přidat oříšky ,mandle jablka a lehce zamíchat .dát do vymazané dortové formy a péct na 180 stupňů .Vychladlou buchtu posypat mouč. cukrem
Je doba hrušek, tedy nabízím recept na famózní koláč. Jsem přesvědčená, že se po něm zapráší
Smíchat dohromady 150g hl. mouky, 100g cukru, 2 vejce, 1dl mléka, 3 lžíce oleje, prášek do pečiva, půl lžičky soli. Vzniklé těsto nalít do vymazané a vysypané koláčové formy, poklást 4-5 na tenké měsíčky nakrájenými hruškami, vložit do vyhřáté trouby (160°) a péct 30 min. Takto upečený koláč polít polevou (smíchat 80g rozpuštěného másla s 1 vejcem a 3 lžícemi cukru) a znovu ještě 20 min. péct. Je výborný studený i teplý....
Dobrý den, chtěla jsem péct z časopisu-Řezy od starej mamy a to těsto bylo stále tvrdé a nedalo se vůbec zpracovat, bylo tam 450 g hlad.mouky, 50g másla, 150g krystal.cukru, já dala jen 120g, 2 lžíce medu, 3 lžíce mléka, 1 vejce, 1 lžič.jedlé sody. Dá se s těchle surovin zpracovat hladké těsto? Díky H.
Švédský koláč neznám. Vypadá zajímavě. Což takhle celý recept? Míním tím množství uvedených surovin. Děkuji. Určitě vyzkouším.
Dobrý den také peču tento koláč - plech vymážu a na vrch máslo nastrouhám nebo pokladu tenké plátky másla
přeji pěkný den
já jsem si myslel že rubrika recepty je na recepty a ne reklamy na peněžní půjčky nějaké Jessiky asi vám za to dobře zaplatila jak nízko jste klesly.
Ani nevíte jak jsem ráda,že se po dlouhé době objevil nový a velmi zajímavý recept-co tomu říkáte???
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
opravdu nesmíte mixovat ale šlehat šlehačem!!!
dobrý večer, recept na tenhle koláč je zajímavý tím že se smíchá mouka s cukrem a prdopečem nasucho. Na plech nalijete máslo na to polovinu suché směsi. Na to se naleje směs tvarohu mléka vajec a cukru. Zasypete druhou půlkou směsi, pokapete máslem a posypete Grankem atd. Dříve jsem měla koláč krásně pečený. V poslední době mám vždy spodní část koláče tuze tvrdou a špatně se krájí. Recept je stejný tak nemůžu přijít na to v čem dělám chybu? Poradíte někdo?
rada pro neznalé kuchařky.
uvařené brambory, do nich máslo a HORKÉ mléko.
KAŠIČKA JE HEDVÁBNÁ !
Prosím zkušené kuchařky o radu....Myslíte, že dokážu nějakým způsobem spravit bramborovou kaši, ze které se stalo mixováním lepidlo?
Milé kuchařiny, prosím o pomoc jak zavařit kulaté feferonky. Zkoušel jsem všelijaké rady (předvařit i bez)z internetu a vždycky jsou papričky takové jako papír. Někde mám chybu, ale nevím kde.Děkuji. Josef
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Mám prosbu, nemáte někdo,prosím, zkušenost s receptem na sunarkové kuličky?
V receptu se používá Sunarka (firma Nestlé).Nikde nemohu najít, jestli se jedná o sušené mléko Sunarka nebo instantní kaši Sunarka.Děkuji Žvátorová
Přeji všem krásné a pohodové vánoce
Jouhlasím s pani Galovou. Já něco podobného řešila v loni. Nějakou dobu jsem dostávala časopis v úterý nebo až ve středua přitom časopis Překvapení meli v pondělí všechny prodejny ve městě a dokonce i prodejna časopisů,známek a pohledů, která je přímo na poště. Po delším maratonu jsem si zjednala nápravu. A ejhle, už to opět začíná, už jsem opět dostala dvě poslední čísla opět až v úterý. No, počkám do nového roku a pak to kdyžtak začnu opět řešit.
Ahoj lidičky, jako správná Češka mám také ráda kuřecí řízky. Nikdy jsem doposud nic nejedla v tzv. fast foodových občerstvení (pokud nepočítám párek v rohlíku a hranolky ve stánku) a tenhle recept mě oslovil. Pokud znáte řetězec KFC, tak jsem našla recept, který dělá kuřata jako od nich. Viděla jsem ingredience a řekla si proč ne, vypadá to zajímavě :) a musím říct že paráda! http://jsemkokot.cz/kfc-recept-proc...
Chtěla bych se zeptat předplatitelů Překvapení, zda se jim také stává, že svůj předplacený časopis neobdrží v pondělí. V letošním roce se to stává docela často. Ráda bych se dověděla, zda je to vinou distribuce či pošty. Mně doručuje pošta Blatná - Jihočeský kraj. A mohu říci, že nejsem jediná, která má tento problém. Děkuji. S pozdravem stálá čtenářka Blanka Čadková
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Vážená redakce. V čísle 38. vašeho časopisu byl uveden popis a návod na tento. Manželka zkušená kuchařka s dlouhodobou praxí,se pustila do tvorby tohoto štrůdlu.Přes veškerou snahu se jí nepodařilo tento výtvor připravit.Něco v tom receptu bude asi špatně/váha,množství a také postup provedení. Vše šlo do koše,pro nemožnost vámi popsaného štrůdlu. Lepkavé,řídké těsto atd. S pozdravem, váš dlouhodobý příznivec.
Dobrý den kuchařinky i kuchaříci.Dostala jsem recept na bramborovou paštiku. Uvařené brambory,měkký salám, slanina,česnek, cibule,vejce,hrubá krupice,mléko,koření.Chtěla bych vyzkoušet ale dle ingrediencí mi to připadá skoro jako třeba velikonoční nádivka, nákyp, jen místo rohlíků brambory,Už jste někdo zkoušeli a jaké to je a stojí to za to))Jestli ne, raději slupnu uzené s bramborama a ušetřím si ostatní ingredience, popřípadě ostudu.Já vždy dávám ozkoušet i rodině, když dělám něco nového a co se osvědčí, dělám pak ve velkém a ráda.Máte vidět kolik krabiček je naskládáno v ledničce, když dělám doma aspiky a nebo třeba domácí šunku, té se nedá udělat kousek, ale do celého šunkovaru
)) Děkuji za případné zkušenosti a rady a přeji hezké letní dny. Erika
Dobrý den, nemáte prosím někdo dobrý a osvědčený recept na výrobu domácího sýru? Už jsem zkoušela z tvarohu a byl hrozně hrudkovatý. Kdo by měl nějaký recept, byla bych vděčná a můžete mi ho poslat i do e-meilu, abych si ho mohla vytisknout. Děkuji moc a přeji hezké letní dny. Erika
120 g polohrubá mouka, 100 g cukr krupice, 125 ml mléka, 60 ml oleje, 1 vejce, 1/2 sáčku prášku do pečiva, zamíchat, nalít do pekáče, poklást ovocem. Toto množství je na menší pekáček , na velký zdvojnásobit. Kromě višní peču i s meruňkami a broskvemi. Je to rychlé a jednoduché . Přeji dobrou chuť
Děkuji za recept, při nejbližší příležitosti vyzkouším
Prosím, nemáte nějaký vyzkoušený recept na nadýchanou bublaninu. Po upečení je nadýchaná, ale druhý den taková těžká. Moc děkuji
Pro Jarmilku Palasovou- M O C a m o c DĚKUJI. aHA CHYBU JSEM DĚLALA V TOM PŘEKLÁDÁNÍ A ROZVALOVÁNÍ. tAKY JSEM BYLA VE ŠPITÁLE A NEMĚLA NÁLADU NA nic, ale syn stále hučí- mami udělej škvarkové placky. Tak dělám, a VY SE BRZO UTDRAVTE . A HEZKÉ JARNÍ DNY PŘEJE vlasta
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Zdravím, když se blíží ty velikonoční svátky, tak jsem se s vámi chtěla podělit o oblíbený recept na velikonočního beránka, který je speciální v tom, že se místo obyčejné mouky používá špaldová a především se zahušťuje nastrouhanou mrkví. Je fakt výborný, krásně vláčný a nadýchaný. Recept je na https://www.mimikucharka.cz/recept/... . Zkuste a napište.
Paní Eriko, poslala jsem Vám svůj email. Ještě jednou děkuji.Jana
pro paní Kunstovou:8dkg sádla,30dkg škvarků,kostka droždí,1káv.lžička soli,1/2 kl cukru,3dl mléka,1 vejce,65dkg mouky(polovinu hladké a zbytek polohrubé).Klasicky zadělat těsto bez škvarků a nechat kynout cca 1/2hod. potom rozválet na větší placku a na placku rozsypat škvarky,celé přeložit a znovu vyválet,opět přeložit na 1/4 a nechat kynout opět 1/2 hodiny potom ještě dvakrát vyválet přeložit na 1/4 a nechat kynout.Nakonec vyválet a překládat až na čtvrtinu,tu znovu rozválet a vyptlačit placky, které musíte potřít rozpuštěným sádlem a ještě nechat na plechu cca 20 min kynout.Je to sice pracné,ale placky krásně lískují.Moc se omlouvám, že to tak dlouho trvalo,ale byla jsem a vlastně ještě jsem nemocná a měla jsem dny, kdy se mi nechtělo nic.Zdravím a přeji vám ať se daří při pečení i v životě.
Dobrý den paní Bystřická, tak jsem se chtěla zeptat, jestli byste byla tak hodná a napsala ten svůj recept na pagáčky.
moc děkuji. Jana
Ahoj,
dnes jsem dělala tyto výborné https://erecepty.eu/masopustni-kobl... MASOPUSTNÍ KOBLIHY podle tradičního receptu. Povedli se na jedničku, dělala jsem krok za krokem podle jejich receptu a připrava byla vcelku jednoduchá a rychlá. Naplnila jsem domácí jahodovou marmeládou a to je panečku pošmáknutí. Doporučuji zkusit.
Ahoj,
dnes jsem zkoušela tento výborný Karlovarský knedlík.
https://erecepty.eu/nejlepsi-karlov... Recept jsem dostala od kámošky, která je podle tohoto receptu vaří na svatby. Chutná naprosto skvěle. Doporučuji zkusit. Máte také některá z Vás odzkoušený recept? Klidně zašlete, chystám se dělat v neděli ke svíčkové s hovězím masem.
Ahoj, ráda se s Vámi podělím o výborný a rychlý recept na tento https://erecepty.eu/dort-malakov/ senzační nepečený dort MALAKOV. Dnes jsem ho dělala, je moc dobrý. Nikdy jsem ho nedělala, tak jsme byli velmi mile překvapeni. Dobrou chuť
Ahoj,
tak jsem se pustila do nového receptu na vosí hnízda. Je to netradičně pojatý recept který nadchne každé dítě. https://erecepty.eu/tucnaci-vosi-hn... Jsou to vosí hnízda které připomínají Tučňáky. Není to nijak složité a jsou výborné. Minulý rok u našich dětí měli obrovský úspěch. Doporučuji zkusit
Děvčata čekala jsem, že někdo vloží recept.Moje maminka dělala výborné, tak jaksi " liskovaly ", ale ja takové neudělám. TAK PROSÍM PORADTE RECEPTEM. D Í K Y
Ahoj, zkoušela jste některá z Vás Domácí karlovarský knedlík? Právě mám zálusk na tento recept https://erecepty.eu/karlovarsky-kne... tak jestli některá nemáte nějaké rady a tipy při vaření tohoto skvělého knedliku?
Dobrý den, dostala jsem recept na škvarkové placičky, velmi jednoduchý. Držela jsem se postupu, výsledek strašný. Tvrdé, suché. Moji chlapi si je namáčely v polévce protože nám bylo líto je vyhodit z tolika škvarků a chuťově ušly.Brzy máme vánoční mejdánek a každý přinese něco na zub. Většinou pomazánky, jednohubky, sladké a mě napadlo zase to škvarkové, je to méně obvyklé a hlavně bych měla ráda dobrý recept na tuto pochutinu, abych mohla připravit i pro nás a naše návštěvy. Prosím kuchařinky o nějaký dobrý a osvědčený recept. Je jich na Netu hodně, ale když jsem už jednou dopadla špatně, nechci riskovat. Děkuji moc
Dobrý večer kuchařinky, dnes jsem zkoukla pořad Prostřeno a paní dělala panenku Wellington. No a já jednu mám v mrazáku. Nicméně ji paní dělala s žampionovou směsí okolo, která byla natřena ještě na slanině. Moji chlapi ale houby nejedí, škoda zkazit maso. Máte jiné zkušenosti do čeho masko zabalit? Mě napadl třeba špenát dát na tu slaninu. Kukala jsem na recepty ale nenašla. Nebo třeba sýr? A taky jak na tlusto těsto rozválet. Děkuji za případné nápady a rady. Hezký večer.
Ahoj,
dnes jsem se pustila do tohoto nového receptu https://erecepty.eu/medovnikove-kul... na vynikající nepečené cukroví. Jsou to výborné medovníkové kuličky, pokud zbožňujete medovník, stejně jako my :) Tak je to cukroví na Vánoční stůl právě pro Vás :) Určitě doporučuji
Ahoj, posílám recept na výborné Domácí salko https://erecepty.eu/domaci-salko/ které je rychlé a levné Určitě se bude hodit do cukrový
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Ahoj, včera jsem se pustila do Vánočního pečení Zkusila jsem tento recept https://erecepty.eu/karamelove-kosi... který mám od mamky na karamelové košíčky. Musím uznat, že jsou naprosto dokonalé. Musím je upéct ještě jednou, protože manžel z dětmi mi jich půlku hned snědly :)
Tento příspěvek byl autorem odstraněn.
Dobrý den, někde na netu jsem četla, jak se nakládá rýmovník do cukru, bohuže jsem si to nenapsala a teď to nemůžu najít.Neznáte ,prosím, někdo tento recept?Jak dlouho se nechá v tom cukru a pak jak užívat?Pokud někdo zná i jiný recept, taky budu ráda.Ŕecept na sirup se mi nelíbí, dlouze se vaří a myslím si, že tím se zničí vše dobré, co v rýmovníku je.Děkuji