velikost písma malá střední velká
Diskuze
Kontrola na neschopence
Zdravím, jaké máte zkušenosti s kontrolami, když jste doma na neschopence?
Zpět na výpis nadřazených témat Zpět na výpis všech příspěvků Registrujte se
Ahoj, zajímalo by mně, zda na vás někdy přišla kontrola, když jste byli na neschopence, případně kdy? Na https://www.1job.cz/prispevek/kdy-c... jsem se dočetla, že prvních 14 dní kontroluje zaměstnavatel a pak sociálka. Věřím, že zaměstnavatel by mi přepadovku neudělal, takže jsem byla prvních 14 dní v klidu, teĎ se ale bojím a tak jsem raději doma. Mám rizikové těhotenství a i když jsem poměrně v pořádku, tak mám vycházky jen 2 hodiny denně, což při starosti o domácnost a malé dítě je opravdu velmi málo. Jak jste to řešili? Riskoviali jste?
Nejde o osobní, ale zkušenost v rodině. Švagrová byla taky na rizikovém a kontrola ji přišla snad třikrát. Ale myslíme si, že ji poslal sám zaměstnavatel, dost se při odcházení nepohodli...dle mého, je to ale dost ujeté...pokud vyloženě člověk jde na rizikové jen kvůli práci (těžká, v noci a pod.) jinak je zdravotně fit, pak nechápu, proč nemůžou být vycházky delší. Něco jiného, když je těhotenství opravdu rizikové. u "normální" nemocenské, pokud teda nejde o chřipku, angínu jsou vycházky delší (vlastní zkušenost)..